Week 7 en 8: Chillen in Pai, reizen naar Laos via Chiang Rai
Tot dinsdag de 21e zijn we dus in Chiang Mai geweest toen hebben we een mini-van genomen naar Pai, een klein bergdorpje met ongeveer 4 straten. De eerste keer dat we wat ondernamen probeerden we een scooter te huren, maar zeggen dat we nog nooit gereden hadden was niet zon slimme keuze. Het werd dus maar een simpele fiets om een tempel en een waterval dichtbij te bekijken. Helaas hebben we de waterval nooit bereikt. Je moest er te voet heen over smalle paadjes. Zo smal dat we ze de helft van de heenweg niet zagen dus maar als echte avonturiers door het riviertje klauterden. Maar ook toen we eenmaal wel het pad gevonden hadden duurde het nog te lang en besloten we maar om om te keren voor het donker zou worden.
De keer daarna besloten we maar een mountainbike te huren zodat we verder konden fietsen door de bergen. We zijn toen opgeslpiltst en hebben dus allebei verschillende dingen gezien. Bij een waterval troffen we elkaar toevallig weer en zijn we samen bij de Land Split wat gaan eten. Bastiaan was daar al geweest dus hij wist dat je er gratis aardappeltjes, passievruchten, bananenchips en vruchtensap kreeg. En ze hadden heerlijke hangmatten na al dat fietsen!
Nienke kreeg toch ook wel steeds meer zin om de rest van de mooie omgeving gewoon lekker gemakkelijk op een scootertje te bekijken zoals vrijwel alle andere touristen. We zijn het dus toch nog maar een keer gaan proberen en blijkbaar klonk Nienke overtuigend genoeg dus zaten we even later gezellig samen op de scooter richting een andere waterval (deze hebben we wel bereikt), verschillende viewpoints over de dalen, de Memorial Bridge, een Chinees bergdorpje en de Pai Canyon.
We hebben onderweg wel een paar keer vol angst naar onze meter zitten kijken maar gelukkig waren we beide keren nog op tijd bij een tankstation.
We zijn tot woensdag in Pai gebleven, we hebben toen 's ochtends vroeg weer een mini-van terug naar Chaing Mai genomen en vanaf daar een bus naar Chiang Rai.
We vonden Chiang Rai niet zo'n mooie stad en er is ook niet zo veel te doen. Donderdags zijn we door de stad gelopen langs alle tempeltjes en een marktje. Vrijdags zijn we wel naar een hele mooie tempel geweest iets buiten de stad, de White Temple. Het lijkt net alsof je in een sprookje rondloopt als je daar bent. Alles is zo wit als sneeuw wat prachtig glinstert in de zon! Daarna zijn we naar "the black house" gegaan, weer helemaal aan de andere kant buiten de stad. Het lijkt een beetje op een tempel maar dan helemaal zwart en er liggen allemaal huiden van slangen en katten en schedels van allerlei andere dieren. Een beetje eng, maar niet zo eng als we hadden verwacht na enkele verhalen. Zaterdag hebben we eigenlijk niets bijzonders gedaan. We hebben een beetje door de stad gewandeld, onze tas ingepakt en 's avonds even over de saturday walkingstreet geslentert.
We zijn nu net met een bootje vanuit Chiang Khong de Mekong overgestoken naar Laos. We zijn nu dus in Huay Xai in Laos. We hebben gelijk voor morgen de Gibbon Experience geboekt. Dat word dus 2 nachten in de boomtoppen slapen na vannacht!