nienkeh.reismee.nl

Week 6, Chiang Mai

Een beetje laat, maar beter laat dan nooit...

Dinsdag avond zijn we dus met de nacht bus naar Chiang Mai gegaan. We waren ongeveer 12 uur onderweg en kwamen rond 8 uur 's ochtends aan. We hebben overdag wat tempels bezocht maar verder waren we te moe om echt iets te ondernemen.

De volgende dag ging het eigenlijk weer een beetje hetzelfde. We hebben dus erg veel geluierd in Chiang Mai. Wel hebben we met iemand afgesproken die we tijdens het vrijwilligerswerk hadden ontmoet en die ook in Chiang Mai was.
Op een gegeven moment besloten we toch maar iets actiefs te gaan doen en hebben we een 'hike & bike adventure' geboekt. Hierbij werden we 's ochtends opgehaald uit ons hostel en gingen we met een truck een stuk de bergen op van Doi Suthep National Park. Vanaf daar hebben we ongeveer 3 uur gewandeld naar een dorpje in de bergen waar we iets te eten kregen. De lokale bevolking was er helaas niet, die waren allemaal op hun velden of naar de markten. Vanaf het dorpje zijn we verder gegaan met de mountainbike. Dit was eigenlijk alleen nog maar naar beneden richting 'Chiang Mai See', een groot meer in de bergen wat voor de inwoners van Chiang Mai hun zee is. Daar kregen we weer wat te eten en vervolgens werden we weer fijn bij het hostel af gezet.

We hebben ook nog een keer een kook cursus gedaan bij Baan Thai Coocking School. Hierbij zijn we eerst naar een lokale markt gegaan waar uitleg werd gegeven over de verschillende ingredienten. Vervolgens gingen we ons eigen eten maken. We kunnen nu dan ook als de beste curry's (rode en groene), loempia's en soepjes maken. Erg handig voor als we op kamers gaan.
We moeten toegeven dat we niet een strict cultureel-verantwoordelijk dieet volgen. Op een avond in Chiang Mai gingen we een willekeurig, gezellig uitziende bar binnen om even een drankje te doen. We raakte aan de praat met de eigenaar en na een tijdje een gesprek te hebben gevoerd kwamen we erachter dat hij een Brabander was. Hij vertelde ons dat hij in zijn bar/restaurant ook een lekkere frikandel speciaal* verkocht. Hier konden wij natuurlijk geen nee op zeggen en we hebben hem de volgende dag geprobeerd, we waren toch weer een beetje thuis.

Op onze een naar laatste dag zijn we naar Wat U-Mong Thera Jan gegaan, een mooie bostempel met een tunnel die speciaal gemaakt was voor een vereerde monnik. Na de tempel en de tunnel zijn we een stuk het bos in gelopen en hebben we verschillende gebouwen gezien waar monniken rustig kunnen mediteren, weg van de drukte van de stad. Ook was er een dierentuin met een paar vogelsoorten en hertjes. We besloten meteen een trip naar Wat Doi Suthep (de belangrijkste tempel van Chiang Mai, op Doi Suthep) eraan vast te plakken. Daar hadden we mooi uizicht over Chiang Mai stad.

*Voor diegene die zich nu afvragen of je beter naar Thailand kan komen of gewoon naar de frietboer op de hoek, gewoon naar de laatste. De frikandel was niet super en de eigenaar had ervoor gekozen om geen echte curry en mayo te importeren, maar een bbq-saus uit Australie te nemen en een lokale mayonaise-achtige substantie te nemen. Desalniettemin was het fijn eten daar.