nienkeh.reismee.nl

Week 1, Introductieweek

Het is alweer even terug dat we iets hebben vertel, maar we gaan het nu ECHT proberen.

Maandag
Op maandag zijn we na de introducite, naar de grootste zittende Boeddha van Thailand geweest. Onze gidsen, Non en Jha, lieten ons alles doen 'for lucky'. Wat onze gidsen betreft, van Jha weten we nog steeds niet of het een man of een vrouw is. Maar Non is echt een schatje (een man).

Dinsdag
Op dinsdag hebben we lang in de bus gezeten naar Ayutthaya. Een oude stad met veel ruïnes van tempels, stoepa's en Boeddha's. Van vrijwel alle Boeddha's is het hoofd eraf, de hoofden zijn door de Birmezen tijdens de verwoesting van de stad meegenomen naar Birma.

Woensdag
In de ochtend hebben we armbandjes gemaakt met kraaltjes van kokosnoot. Daarna waren we vrij en werden we naar het zwembad gebracht om een middag te relaxen. Ook was er de kans om even de marktjes af te struinen, op zoek naar een zeer lelijk bloemenshirt.

Donderdag
's Ochtens zijn we gaan kijken bij een lokale werkplaats waar borduursels, stoffen, touw, houtsnijwerk en nog veel meer werd gemaakt. Ook een leuke ervaring was om door een politieagent te worden gevraagd voor een foto. Daardoor kwamen de vrouwen ook los en werd het een grote fotoshoot.
Na de lunch zijn we naar een museum over de Singburi provincie gegaan. Hier hebben we helden van de oorlog tussen Singburi en Birma aanbeden en gevraagd om, wat anders, geluk.
We zijn nog even langs een tempel van een liggende Boeddha geweest.
's Avonds was het eindelijk tijd voor pizza! We werden naar de Tesco gebracht en konden daar lekker westers eten! Na bijna een week vol rijst, noodles en vieze 'friet' hadden we daar allemaal zin in. Hier konden we ook nog een paar last-minute waterpistolen kopen, want de dag erna was het al zover, SONGKRAN IN BANGKOK!!

Vrijdag
Het was vrijdag de dag voor de tempel waar we veel over gehoord hebben, de MONKEY TEMPLE! Volgens een dronken Engels meisje had deze tempel haar leven veranderd, net als alle andere dagen van haar reis in Thailan. Jammer genoeg viel het tegen, maarja wij hebben dan ook de Apenheul met schone apen zonder hondsdolheid.

Om 5 uur gingen we (Joske, Lizan, Danny, Maud, wij) met een mini-van naar Bangkok. Na een hoop gezeik was het wel gelukt om een hotel te krijgen zodat we Songkran (Thais nieuwjaar) in Bangkok konden vieren. Na het inchecken en omkleden was het tijd voor een lekkere cocktail met goede friet en stokbrood. Gekleed in onze bloemenshirts en niet vewachtend dat het al begonnen was werden we direct helemaal nat gegooid en gespoten. Na wat dansen op straat zijn we een club in gegaan en hebben we een superavond gehad.

Zaterdag
Terwijl Nienke nog lekker in bed lag ging Bastiaan samen met Danny alvast Khoa San Road tegemoet om het watergevecht te trotseren. Na een doorweekt ontbijt zijn ze snel teruggegaan om de pistolen te halen zodat ze terug konden schieten.
Toen de meiden ook eindelijk ontbeten hadden gingen we met z'n allen op stap om de zonden van anderen af te spoelen. Als blanke ben je een erg geliefd doelwit van het water en de gekke klei, blijkbaar wensen ze ons veel gelukt toe. Alsof we nog niet nat genoeg waren gingen we relaxen in het zwembad van het hotel. Na het heerlijke westerse avondeten gingen we weer de straat op, helaas zonder gedans. Dan maar gelijk een bar opzoeken en naar de club.

Zondag
Om 12 uur uitgecheckt en daarna meteen een taxi naar de busterminal genomen. Vanaf daar hebben we de bus terug naar Singburi en het Twin house (waar we slapen) gepakt.
's Avonds moesten alweer afscheid nemen van Lizan en Danny die naar een olifanten project gingen. Natuurlijk is er nog wel een laatste biertje gedronken.