Week 5, het Noord-oosten
Afgelopen maandag hebben we na 1 nachtje in Phitsanulok meteen uit gecheckt en zijn we naar de drie belangrijkste tempels van het stadje gegaan. Omdat er zo weinig toerisme is durfden we bij de twee kleine tempels niet zo goed naar binnen. In de derde tempel staat, na de Emerald Boeddha in Bangkok, de belangrijkste Boeddha van Thailand. Die tempel was dus vrij druk en had ook Engelse bordjes dus daar durfden we wel naar binnen. De Boeddha was mooi, maar was voor ons niet heel bijzonder. Waarschijnlijk hebben we al een beetje teveel Boeddhas gezien.
Verder was er niet zo veel te doen dus hebben we onze tassen gehaald en de bus genomen naar Udon Thani. Daar zijn we de volgende dag gaan kijken naar een heel speciaal soort orchidee, ze dansen! Nou ja, echt dansen zullen we het niet noemen. Als je met je vingers knipte gingen er een paar blaadjes bewegen. Ze schijnen wel meer te dansen als het wat kouder is. Daarna zijn we naar het park gewandeld om de hete uren te ontsnappen. Nienke kon het daar niet laten om even een workout te doen op de gratis sport apparatuur.
's Avonds zijn we naar een all you can eat restaurant gegaan die we de avond ervoor al gezien hadden. Je kon bij het buffet stukjes vlees of vis pakken en die zelf klaar maken op de bbq in het midden van je tafel. Je kon natuurlijk ook gewoon rijst en sla pakken, maar dat hadden we de afgelopen tijd al genoeg gehad!
Op woensdag zijn we weer verder gegaan met de bus richting Khon Kean. We hebben met enige moeite gegeten op de markt. Gelukkig weten de mensen hier wel dat blanken niet zo van lever houden dus ook al verstonden ze ons niet, de curry werd zorgvuldig zonder vieze stukjes er in voor ons opgeschept.
Overdag hebben we weer niet zo veel gedaan. Er was een park met een groot meer waar we even op gewaterfietst hebben. Daarna zijn we nog naar een tempel geweest waar we tot de 9e verdieping konden klimmen en toen hadden we alles in de buurt al wel weer gezien.
De volgende dag vertrokken we naar Roi-et, een klein plaatsje waar we prima hebben gegeten bij een restaurant met Duitse eigenaar. We zijn gaan kijken bij een van de langste staande Boeddha's. Een lelijk exemplaar maar wel erg lang en dun. Na een beetje uitrusten in het park zijn we naar het gratis aquarium geweest en hebben we de stadspilaar en de stadspoort bekeken.
De volgende dag gingen we naar een van de hoogtepunten van Isan (Noordoostelijk Thailand).
De bus erheen dropte ons op een willekeurig verlaten kruispunt en de chauffeur zei dat we een bepaalde kant uit moesten. Denkend dat we er zo zouden zijn gingen we lopen. Gelukkig kwamen we onderweg typische Thaise mensen tegen die met een pick-up naast ons stopten en vroegen of we een lift wilden. Het bleek dat we anders nog een heel stuk door de brandende zon hadden moet lopen.
Het is heel moeilijk om uit te leggen wat we in deze "tempel"/beeldentuin hebben gezien. Misschien is het leuk om te zoeken naar Wat Pa Non Sawan.
Ook de terug weg hadden we geluk. We liepen naar het dorpje om een taxi naar het busstation te zoeken toen een paar vrouwen van een kapperszaak ons aanspraken en ons zo knap vonden dat ze ons graag een lift gaven. Bij het busstation hebben we anderhalf uur zitten wachten omdat we niet zeker wisten of de grote bussen nou ook zouden stoppen. Op een gegeven moment is Nienke toch maar gaan proberen zon bus te stoppen en bleek het dat ze gewoon wel stopten als je liet zien dat je mee wou!
Gister zijn we weer terug gegaan van Roi Et naar Khon Kaen om vanavond een bus richting Chang Mai te nemen!
We hebben routepunten toegevoegd. Onder het kopje kaart kun je nu dus als het goed is zien waar we allemaal geweest zijn. Ik kan het zelf niet zien op mn telefoon dus weet het niet zeker!
Ook hebben we daarom niet zo veel fotos meer toegevoegd, we maken vooral fotos met onze cameras dus die kunnen we pas uploaden als we een keer op een computer zitten!